Loren Blanco

Loren Blanco

Mijn naam is Lorena (Loren) Blanco Rosas, geboren in Mexico. De liefde voor kunst heb ik als kind van mijn oma meegekregen. Ik groeide letterlijk op tussen haar schilderijen. Samen met mijn nichten en neven speelde ik tussen de werken die stonden te drogen in de gang.

Met de creatieve genen die ik heb meekregen, ben ik aan de slag gegaan in de wereld van de mode en televisie. In mijn vrije tijd genoot ik ervan om te tekenen, schilderen en creatieve dingen te doen.

In 2005 bracht de liefde mij naar Nederland. Hier ben ik verdergegaan met het ontwikkelen van mijn schilderkunst (portret- en naaktmodel). Ik ben erg nieuwsgierig en blijf graag leren, experimenteren met verschillende materialen en technieken. In het schilderen vind ik rust en vrijheid. Zo kom ik het dichtst bij mijzelf.
In mijn geboorteland kun je op elke straathoek een muurschildering vinden, het is echt een deel van de cultuur. Een muurschildering brengt leven, kleur en speelsheid.

Mijn eerste muurschildering heb ik gemaakt voor mijn neefje. Ik genoot zo van het maken van deze muurschildering dat ik heb besloten om hier mijn werk van te maken. Elke keer als ik een schilderij of muurschildering af heb en ik zie hoe het de mensen raakt, voel ik dat mijn werk echt mijn passie is. Natuur en natuurlijke vormen zijn daarbij mijn grote inspiratie.

De afwisseling tussen het maken van een kleine illustratie, het schilderen op een doek of een muur of het geven van workshops maakt dat ik mij geen dag verveel. Ik heb nog veel plannen voor de toekomst en ik zou het leuk vinden als je met mij meegaat.
Saludos,
Loren
Copyright 2023 Loren Blanco 
nl_NLDutch