Loren Blanco

Portretten

Er kan geen persoonlijker werk zijn dan portretten. De essentie en persoonlijkheid van een persoon (mens) kunnen overbrengen is een uitdaging en een waar genoegen. Ik maak graag gestileerde portretten met losse toetsen en gedempte kleuren. De combinatie van vloeiende effecten en grove kwaststreken zorgt voor evenwicht in mijn stijl.

Door emoties in de ogen te verbeelden en te spelen met texturen probeer ik de ziel van de geportretteerde weer te geven. Voor mij is het overbrengen van emoties belangrijk, of het nu is door een contrasterende kleur in een abstract schilderij of de uitdrukking in de blik van de ogen in een portret.

Werkwijze portretten in opdracht

Een portret is een prachtig cadeau voor jezelf of voor een ander. Ik werk graag met je toe naar een mooi eindresultaat. Hier lees je alles over wat erbij komt kijken.
· Het is heel belangrijk dat je me vertelt hoe je deze persoon ziet, wat voor karakter hij of zij heeft, of kenmerkende dingen zoals lichaamshouding. Dit geeft me de mogelijkheid om niet alleen een fysieke gelijkenis te creëren, maar echt de essentie te vangen.

· Voor het maken van een portret heb ik scherpe close-up foto's nodig, bijvoorbeeld om de details van de ogen goed weer te kunnen geven. Als je geen goed gedefinieerde foto's hebt kan ik er een paar maken in mijn atelier.

· Geef aan welk formaat schilderij je wilt: vierkant, rechthoek of rond.

· Geef aan welke verfsoort je wilt: acryl of aquarel.

· Geef aan welke vernis je wilt: mat, zijdeglans of glans.

· Kijk bij mijn eerdere portretten om te zien wat de mogelijkheden zijn. Van grove penseelstreken en uitdagend kleurgebruik tot meer realistisch werk.

· WIl je het portret, tegen een meerprijs, ingelijst hebben in een baklijst.

· Geef aan of je het portret komt ophalen in Amersfoort of dat je wilt dat ik het opstuur (dan komen er kosten bij voor inpakken en verzenden).

· Nadat er akkoord is gegeven voor de offerte stuur ik een factuur en een aanbetaling link voor 40% van de totale kosten. Deze zijn voor aanschaf van materialen en voorbereidend werk. Het resterende bedrag dient op het moment van levering of voor de verzending betaald te worden.

· Als alle foto’s binnen zijn, ga ik aan de slag. Wanneer het portret klaar is, dan stuur ik je een foto van het resultaat. Ben je ermee akkoord, dan ga ik het vernissen.

· De levertijd van een geschilderd portret is meestal tussen de 4 en 6 weken.

Copyright 2023 Loren Blanco 
nl_NLDutch